ZEVEN THEATER-THUISKIJK-TIPS

De deuren van de schouwburg blijven voorlopig nog gesloten. Om het leed te verzachten heeft de Stadsschouwburg Utrecht theater-thuiskijk-tips in petto. Zo kun je theater beleven zonder de deur uit te gaan.
De tip die wij eraan toevoegen: KIJK SAMEN! Neem een gratis ZOOM-abonnement (zoom.us) en kijk samen online door het scherm waarop je het theaterstuk bekijkt te delen.

TIP 1

Ben je klaar met thuisonderwijs, of wil je even tijd voor jezelf? Vermaak je kinderen met de voorstellingen van RO Theater. De gelaarsde poes en Snorro zijn beide online te zien, zo haal je het theater naar de woonkamer.

TIP 2

Had je een kaartje voor een theatercollege, maar is dat geannuleerd? Niet getreurd, online zijn er veel colleges en interviews met sprekers te vinden. Lees hier een interview met Ben Tiggelaar.

TIP 3

Zin om even lekker te lachen? Kijk bijvoorbeeld naar ‘Showponies’ van Alex Klaasen of naar Claudia de Breij en het door haar aangepaste lied ‘Ik kom wel weer naar buiten’ uit de voorstelling #NU.

TIP 4

Tussen het werken door en de kinderen vermaken ook even genieten van een voorstelling? Neem een kijkje op Theaterflix en geniet van de mooiste voorstellingen.

TIP 5

Op Theaterkrant.nl vind je een overzicht van streams en online registraties die je kunt bekijken. Eén daarvan is de locatievoorstelling ‘Geheim‘ van het Nieuw Utrechts Toneel.

TIP 6

Behalve al die spannende series op Netflix gaat er natuurlijk niets boven een mooie Shakespeare-vertelling, of wat te denken van een Grimmig sprookje? Holland Opera biedt online twee prachtige operavoorstellingen aan.

TIP 7

De Toneelmakerij helpt graag mee de kinderen te vermaken. Op toneelmakerij.nl delen zij gratis registraties, bijpassend educatiematriaal en leuke opdrachten. Leuk voor jong en oud!

 

Deel dit bericht