Bondgenoten: samenwerking tussen hulpverlening, cliënt en familie Henk-Willem Klaassen
Datum: 20 november 2018
Tijd: 10.00-12.30

Op 20 november 2018 spreekt Henk-Willem Klaassen over het werken met de familie in de GGZ. Henk-Willem Klaassen is SPV-er en heeft een boek geschreven Bondgenoten over de samenwerking tussen hulpverlening, cliënt en de familie:
In de geestelijke gezondheidszorg is er steeds meer steun voor de gedachte dat het goed en noodzakelijk is de familie van de cliënten bij de behandeling te betrekken. Bondgenoten gaat, anders dan de bestaande literatuur, in op de dagelijkse praktijk van hulpverleners en familieleden aan de hand van een aantal uiteenlopende, maar veelvoorkomende situaties. Per situatie worden verschillende aspecten van samenwerking belicht en besproken, steeds afgesloten met tips en handreikingen voor verdieping, zowel voor familieleden als voor hulpverleners.
Klaassen is door een drietal gebeurtenissen in zijn eigen familie ook familie ervaringsdeskundige geworden. Familiebegeleiding heeft zijn bijzondere belangstelling, hierover publiceert hij en geeft hij cursussen. Momenteel werkt hij bij Buurtzorgt; Een team die specialistische GGZ behandeling en ondersteuning biedt aan mensen in de wijk, in Amsterdam.

De bijeenkomsten zijn bij het Steunpunt GGZ Utrecht, Kaatstraat 18 te Utrecht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Geadviseerd wordt om met het openbaar vervoer te komen. Het is mogelijk om in de buurt te parkeren, dit is betaald. Vanaf Utrecht Centraal kunt u met bus 3, 4, 5 of bus 6 naar de halte Oudenoord, dan is het nog twee minuten lopen. Als u interesse heeft kunt u zich opgeven bij Maria Roos van Dorsten. Email m.vandorsten@ggzutrecht.nl. (Er zijn zo’n 40 plaatsen beschikbaar per lezing)

Deel dit bericht