Bram Berkvens is lid geworden van de raad van toezicht van Altrecht, met als aandachtsgebied herstel ondersteunende zorg bij Altrecht. Berkvens was als ervaringsdeskundige onder andere betrokken bij de opzet van FAMEUS, de herstelacademie van GGZ Breburg en werkt nu als manager bedrijfsvoering bij die GGZ-instelling in West Brabant. Berkvens vertelt op de website van Altrecht: “Vanuit mijn persoonlijke ervaringen in de ggz heb ik al vroeg in mijn leven ervaren hoe belangrijk het samenspel tussen cliënt, professional en naaste is. Ik heb mij in mijn loopbaan daarom altijd sterk gemaakt voor de beste zorg en ondersteuning aan cliënten en naasten. Ook ben ik altijd bezig met de zorg van nu en die van de toekomst. De huidige ggz-sector bevindt zich in een complexe dynamiek van transitie en transformatie. Dit vraagt van instellingen meer dan ooit om een heldere visie en strategie te ontwikkelen. Een visie die aansluit bij de vraag van de cliënt en waar huidige en toekomstige innovaties een prominente plek krijgen. Ik hoop deze visie in de raad van toezicht te kunnen uitdragen en toezicht te houden op de maatschappelijke doelstelling van Altrecht.”

Deel dit bericht