Wij komen de laatste tijd vaker mensen tegen die zich zorgen maken over de vraag of zij het Coronavirus hebben opgelopen omdat zij gezondheidsklachten hebben en die niet altijd goed kunnen duiden. In sommige gevallen menen zij dat hulpverleners niet goed genoeg naar hen luisteren, of dat zij ten onrechte niet getest worden op Covid-19.
Het OLVG uit Amsterdam heeft een app ontwikkelt waarmee men klachten dagelijks in de gaten kan laten houden. Voor Utrecht gebeurt dat door een team van het UMC Utrecht. De app is gebaseerd op een engelstalige app ‘Luscii’ en is niet altijd gebruiksvriendelijk, zeker niet voor mensen die laaggeletterd zijn. Bel ons als u gebruik wiltmaken van de app en niet goed begrijpt hoe u u er toegang toe krijgt. Dan gaan wij dat samen met u doen. Het is wel nodig dat u regelmatig uw temperatuur meet, dus een koortsthermometer in huis heeft (bij iedere drogist).
Het is een instrument waarvan iemand bij ons zei:
“Ik gebruik de app al 3 weken en ben er zeer tevreden over. Als er iets wijzigt in mijn antwoorden word ik gebeld. Toen het nodig bleek te zijn dat er een arts kwam hebben zij ook mijn huisarts gebeld en dit doorgegeven. Het geeft echt wat geruststelling en je wordt serieus genomen met je klachten. Ik heb in deze 3 weken al 3x telefonisch contact met het umc gehad.”

Die app is nu dus ook in Utrecht  beschikbaar. Je moet er een vragenlijstje voor invullen waarmee bepaald wordt of je toe de doelgroep behoort.  Het is een instrument om de gezondheid zelf beter in de gaten te houden en tijdig gewaarschuwd te worden als er echt iets aan de hand is.
Kijk op: https://decoronacheck.nl/

Deel dit bericht