Mark, een van de schrijfcoaches vertelt op Psychosenet hoe schrijven over hem heeft geholpen.

  • “Er was alleen plaats geweest voor een diagnose, symptomen, pillen en regels.  Niet voor wat ik had meegemaakt, niet voor hoe ik het had ervaren, waar ik vandaan kwam, wat ik beleefd had en hoe ik er nu over dacht.  Al een paar keer had ik geprobeerd daarover te schrijven. Over alles. Het werd een brij zonder begin of eind. Geen touw aan vast te knopen. Toen ik net weer een poging had gestaakt, las ik een artikel over Steunpunt GGZ Utrecht. De organisatie bood de cursus Digitaal herstelverhaal aan. De vorm beviel me meteen. Het contact ging per mail. Aan de hand van zeven zogenoemde bouwstenen mocht ik mijn verhaal doen. De coach reageerde met opmerkingen en verdiepende vragen. In een maand of vier had ik een mooi geheel en printte ik het resultaat om aan familie en vrienden te laten lezen. Dat maakte veel meer los dan ik had verwacht. In positieve zin. Ik had de smaak te pakken en begon met bloggen op de site van Altrecht. Dat mondde vervolgens uit in een boek over mijn ervaringen, een uitgebreid herstelverhaal.”
    Vorig jaar kwam zijn boek uit: .

Lees zijn blog op:  Les meer over het digitaal herstelverhaal op: https://www.ggzutrecht.nl/trainingen/digitaal-herstelverhaal/

Deel dit bericht