Crisiskaart

De crisiskaart is een opvouwbaar kaartje op bankpasformaat waarop u aangeeft wat er moet gebeuren in geval van (psychiatrische) crisis, als u zelf niet (meer) in staat bent om goed voor uzelf op te komen, of om aan te geven hoe u een crisis kunt voorkomen.

Bij het Steunpunt GGZ kunt u een crisisplan maken onafhankelijk van behandelaren en andere instanties, samen met een ervaringsdeskundige. In enkele gesprekken inventariseert u wat voor u belangrijk is, wanneer u in crisis raakt of dreigt te raken en wat men dan wel of niet moet doen. Dat is uw 'crisisplan'. Deel van het plan is dat we afspraken maken met personen en instellingen die een rol spelen of krijgen in het omgaan met een crisissituatie.

De crisiskaartconsulent werkt op afspraak en is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9:30 u tot 12:30 u op tel. 030 233 38 84.

In het opstellen van het crisisplan werken we sinds 2017 samen met PsyNet. PsyNet is een digitaal platform waarmee mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen communiceren met hun betrokkenen (vrienden, familie en zorgverleners). In PsyNet houdt de cliënt regie en dit maakt het makkelijker afspraken te maken over de invulling van het crsiisplan met meerdere personen. Meer informatie over PsyNet: kijk op https://youtu.be/F3RMUDms9PM of op de website van PsyNet: www.psynet.nl

Crisisplannen worden inmiddels in veel instellingen gemaakt en steeds meer instellingen willen ook dat daar dan een Crisiskaart aan gekoppeld wordt, zodat u ook buiten die instelling goede crisishulp krijgt. De Crisiskaart kunt u zien als uw paspoort naar betere zorg en hulp bij crisissituaties, op maat van wat u wilt en nodig heeft.

Wilt u meer informatie over de instellingen waar u kunt aankloppen voor een Crisiskaart? Kijk dan op de website www.crisiskaartutrecht.nl