Herstelverhaal schrijven

Herstelverhalen zijn persoonlijke verhalen van kracht en hoop. Hoewel ze vaak beginnen met psychisch lijden en alles waarvan mensen moesten herstellen, zijn het vooral verhalen van de dingen die mensen die veel tegenslag hebben ondervonden in hun leven hebben geleerd op die weg: waar ze mogelijkheden zijn gaan zien, en kracht vonden om hun leven in eigen hand te nemen.

Wie zijn/haar herstelverhaal schrijft denkt intensief na over zijn eigen proces en de gebeurtenissen die hem/haar hebben gevormd. Dat heeft een helend effect. De schrijver wordt zich bewust van de eigen kracht en kwaliteiten en de vaardigheden die hij/zij heeft ontwikkeld om met tegenslag om te gaan.

De herstelcoaches van Steunpunt GGZ helpen u via email-contact met het werken aan uw eigen herstelverhaal? Daarvoor hebben we een aparte beschermde website.

Om gebruik te kunnen maken van de website moet u toegang hebben tot:

  1. een computer met toegang tot internet;
  2. internet explorer of een andere webbrowser;
  3. een emailprogramma;
  4. en tekstverwerkingsprogramma.

Een redelijke beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

U kunt daar thuis aan werken. De stukken die u schrijft, stuurt u aan een van onze E-coaches die helpen uw eigen herstelproces helder te krijgen. Die coaches zijn zelf ervaringsdeskundig, hebben een coachingsopleiding gevolgd en zelf ook ervaring met herstel.

Alle informatie wordt volstrekt vertrouwelijk behandeld en er worden geen persoonsgegevens geregistreerd.

Belangstelling?

Als u belangstelling heeft, stuur dan een mailtje naar e-coaching@ggzutrecht.nl. U krijgt dan een bericht met praktische uitleg over de website en het gebruik van uw wachtwoord.

Aan het schrijven van het herstelverhaal zijn voor mensen uit de regio Midden Westelijk Utrecht geen kosten verbonden.

Download hier de folder