Zelfcompassie is een positieve, steunende, vriendschappelijke relatie met jezelf. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen hebben last van een kritisch stemmetje in hun hoofd dat een gevoel van falen veroorzaakt, en een gevoel niet goed genoeg te zijn en dingen niet goed genoeg te doen. Dat gaat ten koste van.

Samen met Zin in Utrecht (Centrum voor Levensvragen) organiseren Steunpunt GGZ de training Zelfcompassie, waarin deelnemers leren levenslust en vertrouwen in het leven en de toekomst, terug te vinden.
De training zelf bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten. Het is de opzet dat de groep daarna bijeen blijft komen om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarbij bieden wij in afnemende mate ondesteuning otdat de groep als steungroep zelf verder gaat.

voor wie?De training is wijkgebonden en speciaal voor inwoners van Overvecht met een psychische kwetsbaarheid en/of die willen gaan werken als ervaringsdeskundige. Er zijn geen kosten aan verbonden, motivatie is wel belangrijk. Mensen die niet de financiële middelen hebben om op een andere manier een training zelfcompassie te volgen krijgen voorrang.

Aanmelden bij Zin in Utrecht, er vindt voorafgaand aan de training een intakegesprek plaats met de trainers. Aanmelden kan via ons contactformulier of stuur een mailtje naar: info@zininutrecht.nu.
Aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst (en wijkbewoning dus). Informatie ook via Petri Bontje.

Waar, wanneer en hoe laat?

De training zal plaatsvinden in de ruimte van Enik Overvecht (Neckardreef 12).
Maandagmiddagen van 14 tot 17 uur (vanaf 13.30 inloop, uiterlijk 13.45 aanwezig). De bijeenkomsten zijn in het begin wekelijks en daarna tweewekelijks.
We beginnen voor de zomervakantie en zullen in onderling overleg een zomerstop inlassen.

Download HIER de flyer.

Deel dit bericht