Oefengroep voor kind van/broer-zus van in Utrecht

Heeft u ervaring als kind van ouders met psychische problemen en/of een verslaving (KOPP/KOV) of als broer/zus (brussen) van iemand met die problemen en wilt u met de gevolgen daarvan beter leren omgaan?  Bij het Steunpunt GGz in Utrecht start 2 oktober 2019 een oefengroep waarin u onder begeleiding van ervaringsdeskundigen actief aan de slag gaat met de beperkingen die u  met een KOPP/KOV of brussen-verleden kunt ervaren. KOPP/KVO-kinderen lopen relatief meer risico zelf op latere leeftijd psychische problemen op te lopen, zoals onzekerheid depressie en angstklachten.
Het doel is dat deelnemers zich bewust worden van de lichamelijke en psychische signalen die bij deze problematiek horen en daarmee aan de slag te gaan. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten in de avond.
Door middel van beeldende middelen en schrijven brengt u uw huidige en jouw gewenste situatie in kaart. U gaat met behulp van lichaamswerk, simulatie en andere creatieve uitingsvormen en met presentatie (sociale) vaardigheden trainen en oefenen. Thema’s die aan de orde komen zijn: (zelf)vertrouwen, grenzen stellen, veiligheid, identiteit en relaties.

De oefengroep geeft u de mogelijkheid om samen vanuit herkenning te oefenen om de stap te maken van praten over de problematiek naar het actief opzoeken van situaties om te oefenen met (een nieuwe) houding en gedrag. De begeleiders zijn ervaren trainers met zelf ook een KOPP/KVO/brussen verleden, zij kennen de struikelblokken en pijnpunten uit eigen ervaring.
De oefengroep zal plaatsvinden bij Steunpunt GGZ Utrecht, Kaatstraat 18 3513 BK, Utrecht.
www.ggzutrecht.nl

Info: Petri Bontje p.bontje@ggzutrecht.nl.

De groep gaat in oktober 2019 van start.
U kunt hier een inschrijvingsformulier downloaden.
Nadat u zich heeft aangemeld, wordt er een (telefonisch) kennismakingsgesprek ingepland.
Aan deelname aan de oefengroep zijn geen kosten verbonden.

 

Deel dit bericht