Afgelopen vrijdag 10 april 2020 kregen wij het verdrietige bericht dat Antonie, een van de ervaringsdeskundigen van Steunpunt GGZ, is overleden. Wij vinden het moeilijk te bevatten dat deze hartelijke en lieve vrouw met haar gulle hart er niet meer is.
Antonie was lange tijd bij ons actief als herstelcoach en lid van diverse groepen van ervaringsdeskundigen, maar bovenal een goede vriendin geworden. Zij wist als geen ander hoe het is om door het leven te gaan met een psychische kwetsbaarheid en voor welke uitdagingen dit je dagelijks stelt. Zij wilde daarin een eigen positie innemen, gesterkt door wat zij leerde van anderen met vergelijkbare ervaringen en door de kennis die zij daarin opdeed. Dat gaf haar kracht, maar maakte het niet altijd gemakkelijk om op de been te blijven. Nu dan heeft zij haar lot in eigen hand genomen en is zij uit ons leven en onze gemeenschap verdwenen. In onze harten leeft zij voort. Wij missen haar verschrikkelijk.
Wij hebben intern een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd en zijn telefonisch bereikbaar voor mensen die hierover vragen hebben of hun gedachten en gevoelens willen delen.
Steunpunt GGZ Utrecht

Deel dit bericht