Crowdfunding voor MIES, een korte documentaire die de wereld laat zien van een jonge vrouw met een dissociatieve stoornis. Lever ook een bijdrage op: https://cinecrowd.com/mies

in MIES wordt de beleving van Mies, een jonge vrouw die een DS (Dissociatieve Stoornis) heeft, vastgelegd. Een documentaire  waarbij je na afloop beseft dat je in een andere wereld bent gedoken van iemand met DS. Het maakt duidelijk hoe het is om niet alleen met je eigen gedachten te leven, maar met nog veel meer gedachten dan één. Hoe ziet de wereld eruit van iemand met een geestesziekte? Wat doe je als stemmen die in je hoofd rondspoken jouw werkelijkheid zijn? In deze documentaire zie je observerend en dicht op de huid het antwoord op deze vragen.

Filmmaker Mirthe Fernandes wil psychische aandoeningen in beeld omzetten en zo meer begrip tot stand brengen. Deze aandoening blijven te lang ongezien en in onze huidige maatschappij wordt daar te snel overheen gelopen. Als vriendin en documentaire maker wil Fernandes MIES laten zien. Hoe sterk en mooi ze is en dat ze gezien moet worden. “Als documentaire maker en goede vriendin vind ik het belangrijk om er alles aan te doen Mies te begrijpen. Door het maken van deze film kan ik dat steeds beter, de camera verbindt ons.”

Lever ook een bijdrage op: https://cinecrowd.com/mies

Deel dit bericht