Veel mensen uit Syrië hebben last van stress, somberheid of angst. Dit kan komen doordat zij nare gebeurtenissen in Syrië hebben meegemaakt, maar ook door dagelijkse problemen zoals moeite met het leren van de Nederlandse taal of het niet kunnen vinden van een baan.

STRENGTHS = KRACHT
STRENGTHS is het engelse woord voor KRACHT. Het is een aanbod voor mensen van Syrische herkomst om met stress, somberheid of angst aan  de slag te gaan waarin Steunpunt GGZ Utrecht samenwerkt met de Vrije Universiteit. Het gaat om het zogenaamde PM+ programma van de Wereldgezondheidsorganisatie dat de Vrije Universiteit (Amsterdam) onderzoekt op diverse plaatsen in Nederland en in het Midden Oosten. Het aanbod bestaat uit 5 gesprekken in het Arabisch. Het eerste gesprek vindt plaats op onze locatie, Kaatstraat 18 in Utrecht (dichtbij Centraal Station). Dat is met een Syrische hulpverlener die hiervoor een training gevolgd heeft. Deze hulpverleners zijn getrainde ervaringsdeskundigen. Het onderzoek is erop gericht om de werkzaamheid van de methode te onderzoeken. Meer informatie over STRENGTHS: www.STRENGTHS-project.eu 

Onderzoek
In dit programma leren cliënten strategieën om met problemen zoals somberheid, angst of slapeloosheid om te gaan. Deelname aan STRENGTHS betekent dat cliënten deelnemen aan het onderzoek en enkele keren gevraagd zal worden om een korte vragenlijst in te vullen. Deelnemers worden door loting verdeeld over een groep die het PM+ aanbod krijgt en deelnemers die het regulier ondersteuningsaanbod krijgen van Steunpunt GGZ.

Wie kunnen er deelnemen?

Mensen met een Syrische achtergrond, van 18 jaar en ouder, arabisch sprekend, die te maken hebben met stressklachten.

Hoe kom ik in contact of verwijs ik iemand door?
Aanmelden kan telefonisch of via email:
t: 06-46711939
m: pmplus.fgb@vu.nl

Meer informatie: www.facebook.com/strengthsvu of www.STRENGTHS-project.eu 
Foldermateriaal voor cliënten in het arabisch of het nederlands
of neem contact op met Louay Biram: l.biram@ggzutrecht.nl

Deel dit bericht